Slaapproblemen

 

SlaapproblemenAfbeelding slapproblemen                                                             

 Slaapproblemen kunnen je functioneren flink beïnvloeden! Je bent overdag moe, slaperig, prikkelbaar of minder geconcentreerd.  Slecht slapen kan zich uiten in moeilijk inslapen, wakker worden en niet meer kunnen doorslapen, veel wakker liggen, te vroeg wakker worden, slaapwandelen enz.

 Het kan het gevolg zijn van lichamelijke oorzaken als slaapapneu of restless leggs, maar ook van spanningen, zorgen of angsten.  Aanpassingen in leefstijl, overdag en vooral ’s avonds (minder koffie drinken, smartphone gebruiken of spannende films kijken) kunnen helpen om de klachten iets te verminderen.

 Als holistisch werkende therapeuten bekijken we slaapproblemen van vele kanten, zowel mentaal als fysiek. Door middel van een uitgebreid intakegesprek wordt een individueel behandelplan opgesteld.

 

Lees hier wat STNV-therapeuten aanbieden als je last hebt van slaapproblemen:

 

Holistische massagetherapie en slaapproblemen

Slecht slapen ofwel slapeloosheid kan lichamelijke en geestelijke oorzaken hebben. Belangrijk is het om vertrouwen te hebben in wat komt. Zonder dat angsten, piekeren of andere stressveroorzakers je leven, en dus ook je slaap, beheersen. Zelfbewustheid en zekerheid geeft mogelijk ontspanning en rust in je zijn.  Tijdens de massage ga je je bewust worden van je lichaam en hoe ontspannen en aangenaam dit kan voelen. De rust die dan ontstaat in lichaam en geest maakt duidelijk waar de stressveroorzaker zijn oorsprong heeft. Gewoonlijk ligt daar de oplossing van de oorzaak van het probleem. Ik verwacht dat energetische massage, chakramassage en bindweefselmassage het meest doelmatig zijn bij slaapproblemen.

 

Regressietherapie en slaapproblemen

Met regressietherapie werken we aan de psychische oorzaak van je slaapproblemen (mits er geen lichamelijke oorzaken zijn). Wat houdt jou wakker, geef jij goed je grenzen aan, neem je te veel op je schouders, kun jij nee zeggen? Wie ben jij? Wat wil jij? Wat heb jij nodig? Heb jij in je leven kunnen doen, wat je ten diepste wilde of heb je je altijd aangepast aan de wensen van anderen. Leef jij of overleef jij? Als je je diepere lagen wilt onderzoeken, terwijl je emoties niet afgevlakt zijn door medicijnen, is regressietherapie een mogelijkheid om weer bij je levensenergie te komen. Zodat je er s’nachts niet meer van hoeft wakker te liggen.

 

Voetreflextherapie en slaapproblemen

 Door het masseren van de huid en drukpuntmassage wordt dat deel van het zenuwstelsel gestimuleerd, wat invloed heeft op alle organen. Daardoor gaat het hele lichaam beter functioneren. Door aanraking, het stimuleren van de tastzintuigen, gaat het lichaam oxytocine en serotonine aanmaken. Deze hormonen hebben een regulerende werking op de stresshormonen adrenaline en cortisol. En dit zorgt voor stressreductie en ontspanning.

  

Natuurgeneeskunde en slaapproblemen

 Dat slaapproblemen een veel voorkomend probleem is, blijkt wel uit de grote hoeveelheid supplementen voor verbeteren van de slaap die in reformwinkels, natuurwinkels en webshops worden aangeboden. Veel van deze middelen hebben wel degelijk effect, maar welke het meest nuttig zijn, is afhankelijk van de oorzaak en het verstoorde slaappatroon. Natuurgeneeskundig wordt er niet alleen met middelen gewerkt, maar ook gekeken naar de algehele leefwijze, het voedingspatroon en stresssituaties die in het leven spelen.